Campanie Declic
Aduceți Inventarul Forestier în mileniul III

Natură pentru viitor

Aduceți Inventarul Forestier în mileniul III

Le-am cerut Prim-ministrului Viorica Dăncilă și lui Ioan Deneș, Ministrul Apelor și Pădurilor să aducă Inventarul Forestier în Mileniul III. Cere-le și tu!

SEMNEAZĂ ACUM!

Află mai multe în 5 minute

În astfel de cazuri, există două posibilități:

  • problema a fost cauzată de date incorecte, sau
  • problema a fost cauzată de metode statistice de prelucrare a acestora eronate ori inconsistente.

Ipoteza noastră a fost că datele din Inventar au fost viciate.

În cadrul Ciclului I, cantitatea inventariată a fost sub-evaluată, cu scopul de a masca jaful plănuit pentru următorii ani. Cu alte cuvinte, când au început inventarierea, și-au „pus deoparte” niște lemn. Grigore silvicultorul (probabil cineva sus-pus din Regia Națională a Pădurilor, sau din Ministerul Apelor și Pădurilor) a vorbit cu cineva care avea acces la datele Inventarului și i-a spus să facă „să fie bine”. Adică s-a asigurat că rămâne lemn neinventariat pentru a acoperi furturile care urmau să aibă loc în Ciclul următor.

Cei de la Ministerul Apelor și Pădurilor ne-au răspuns la investigație și petiție spunându-ne, sec, că nu am luat în calcul ”erorile de eșantionare”. Nu este o explicație care să ne mulțumească.

La fel ca în cazul altor campanii despre păduri, dialogul cu autoritățile este blocat. Mimează interesul, sar preferă să nu facă nimic. Petiția și investigația noastră va fi pusă pe masa viitorului Ministru al Apelor și Pădurilor

No Content

Cronologia campaniei

Blog
Ne-a scris Ministerul Apelor și Pădurilor

Ne-a scris Ministerul Apelor și Pădurilor

Citește mai mult

17.07.19

Ne-a răspuns Ministerul Mediului.

Video

Dă de veste: