Stire 21 October 2019

Declic lansează Campania „112, localizează-mă!”

ShareComunitatea Declic lansează campania „112, localizează-mă!”, printr-un flashmob prin care trage un semnal de alarmă asupra modului defectuos în care este făcută localizarea apelurilor la numărul unic de urgență 112. Campania este adresată Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) și Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS). „Prin această acțiune vrem să spunem stop strigătelor disperate […]

Comunitatea Declic lansează campania „112, localizează-mă!”, printr-un flashmob prin care trage un semnal de alarmă asupra modului defectuos în care este făcută localizarea apelurilor la numărul unic de urgență 112.

Campania este adresată Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) și Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

„Prin această acțiune vrem să spunem stop strigătelor disperate de ajutor care rămân fără răspuns. Localizarea persoanelor aflate într-o situație de urgență este o problemă de siguranță națională. De aceea, este nevoie ca președintele, premierul și ceilalți membri ai Consiliului Suprem de Apărare a Țării, împreună cu reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale, să găsească o rezolvare rapidă a problemei. Doar printr-un sistem eficient de localizare a apelului la 112 vom putea să ne simțim în siguranță″, a declarat Ana Racheleanu, campaigner Declic.

Momentul pus în scenă de Comunitatea Declic, la care au participat zeci de voluntari, a recreat într-un mod simbolic strigătele de ajutor ale victimelor care și-au pierdut viața în tragediile ultimilor ani din cauza localizării cu întârziere a apelului lor la 112.

Cei care doresc să semneze petiția o pot face accesând linkul: https://facem.declic.ro/campaigns/112-localizeaza-ma

Videoul de la de la flashmobul organizat în Piața Revoluției din București poate fi accesat și preluat de aici: https://youtu.be/0Dyo4n-jOdU 

Prin campania ”112, localizează-mă!”, Comunitatea Declic solicită Consilului Suprem de Apărare a Țării și Serviciului de Telecomunicații Speciale localizarea exactă și în timp real a apelurilor la 112.

Comunitatea Declic va continua să pună presiune pe autorități pentru găsirea unei soluții de eficientizare a Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, prin localizarea exactă și în timp real a apelurilor.

Campania „112, localizează-mă!” este susținută din donațiile membrilor Declic.