Email 22 October 2019

Spune-le şi prietenilor tăi

Ajută pe cineva apropiat să înțeleagă de ce schimbările climatice nu sunt un concept abstract, ci o realitate care pune în pericol viitorul copiilor noștri.

Românii știu puține despre urgenta climatica și discută și mai puțin cu prietenii despre o realitate care e pe cale să ne influențeze consistent viețile. Chiar dacă incendiile din Amazon și știrile despre topirea calotei glaciare s-au regăsit și pe Facebook-ul românesc, mai nimeni nu știe și nu vorbește despre cum se transformă România sub efectul schimbărilor climatice.

Neliniștiți de această perspectivă, am realizat un mini-site explicativ, în care am prezentat pe scurt noțiuni de bază – de la ce cauzează aceste modificări ale climei Pământului până la ce înseamnă urgența climatică. 

Cel mai important e că am adunat, din studiile realizate despre România, informații factuale privind scenariile climatice pentru această parte a Europei. Și le-am înșiruit într-un format ușor de citit și de navigat, chiar și de către un copil de școală generală.

Zilele acestea, summitul ONU pentru climă de la New York, are parte de o vizibilitate nemaiîntâlnită până acum. Protestele tinerilor, numite “climate strike”, și discursul energic al Gretei Thunberg din fața reprezentanților statelor au contribuit în mod decisiv la asta. Interesul și apetitul românilor privind schimbările climatice au crescut în mod impresionant. Hai să profităm de acest moment pentru a difuza o informație concisă și corectă despre efectul schimbărilor climatice în România pentru ca românii să înțeleagă miza declarării urgenței climatice.

Distribuie și tu prietenilor, fie pe facebook, whatsapp sau sms site-ul privind urgența climatică. Ajută pe cineva apropiat să înțeleagă de ce schimbările climatice nu sunt un concept abstract, ci o realitate care pune în pericol viitorul copiilor noștri. E nevoie de un simplu click.
Distribui și eu

Cu încredere,

Echipa Declic

Ți-a plăcut articolul? Intră aici și descoperă mai multe.